Proces plan

Tehnološko planiranje

Za svoje klijente pronalazimo efikasna i fleksibilna rešenja za tehnološke izazove. Vrlo često oni nam dostavljaju predmet oko kog, poput krojača, uzimamo mere i projektujemo savršeno skrojenu ambalažu ili etiketu.

Kada je putanja proizvoda definisana, važno je dobro je isplanirati. Maksimalne performanse našeg tima i naše opreme obezbeđujemo procesnim upravljanjem i pažljivim planiranjem, već u preliminarnoj fazi.


Proces priprema

Priprema za štampu i impozicija

Proizvodni proces počinjemo proverom vaših PDF fajlova. Kvalitet štampanog proizvoda u velikoj meri definisan je već u ovoj fazi, stoga fajlove detaljno pregledamo, korigujemo i optimizujemo za ofset ili flexo štampanje.

MetaDimension RIP u kombinaciji sa MacOS platformom i aktuelnim Adobe aplikacijama, omogućava nam da kreiramo fluidan PDF radni tok koji pouzdano obrađuje i najkompleksnije fajlove. Mogućnost greške svedena je na apsolutni minimum.
Detaljnije

Uputstvo za pravljenje print PDF-a

Proces stampa

Štampa

Raspolažemo sa 10 štamparskih agregata za offset tabačnu štampu u B3 ili B2 formatu. Oko 65% naših porudžbina zahteva štampu jedne ili dve Pantone nijanse.
Naš dokazani plejmejker za kratke rokove i vrhunski kvalitet štampe, mašina RYOBI 526 GX donosi izuzetnu fleksibilnost i varijabilnost produkcije. Čak 6 boja in-line sa mogućnošću štampe CMYK + 2 spot boje.

Pored tabačne štampe moguća je i štampa na rolni, za produkciju samolepivih etiketa. Kvalitet blizak offset štampi postižemo Gallus R160 mašinom sa 7 UV štamparskih, i agregatom za flexo lak.
Detaljnije
Proces dorada

Grafička dorada

.… i oplemenjavanje proizvoda. U našoj doradi svaki novi proizvod je autentičan. Iz toga je proistekla i velika varijabilnost izrade, zavisno od zahteva: nekada masovna produkcija a nekada prefinjeni handmade proizvodi.

  • Tipo dorada: bigovanje, štancanje, numeracija, blindruk
  • Folioštampa (zlatotisak) u B3 ili B2 formatu
  • Laminacija toplim postupkom
  • Parcijalno UV lakiranje i sito
  • Klamer-povez, povez spiralom ili meki povez
  • Štancanje etiketa u tunel štancama (Busch)

Naši kapaciteti za folioštampu, štancanje i rezanje duplirani su, kao posledica snabdevanja naših partnera iz industrije vina, koji zahtevaju kontinuitet i obezbeđen Back-up u slučaju zastoja.